KANGASMAA & KANGASMAA

Minna Kangasmaa | Tuomo Kangasmaa


Kemin taidemuseo
27.7.-2.9.2012

Oululainen taiteilijapari kuvanveistäjä Minna Kangasmaa ja video- ja mediataiteilija Tuomo Kangasmaa esittelevät uusinta tuotantoaan Kangasmaa & Kangasmaa –näyttelyssä Kemin taidemuseossa 27.7.-2.9.2012.

Minna Kangasmaan uusimman Systema naturae -teossarjan veistokset ja installaatiot nostavat tarkastelun kohteeksi ihmisen, yhteiskunnan ja luonnon vuorovaikutussuhteet, mutta synnyttävät samalla myös laajemman viittausten verkoston. Kangasmaa lähestyy aihetta varsin omaperäisellä tavalla, hän ei kuvaa teoksissaan luontoa esteettisen nautinnon lähteenä vaan käyttää käsitteellisiä työkaluja, joilla kuvaa luonnon vaikutusta kulttuuriin ja toisinpäin. Samalla hän johdattelee pienillä eleillä suurten ja monimutkaisten kysymysten äärelle.

Tuomo Kangasmaan taiteellisen ilmaisun laaja skaala on johtanut jatkuvasti uusiutuvaan tutkivaan asenteeseen suhteessa hänen käyttämiinsä ilmaisuvälineisiin, joita tässä näyttelyssä ovat video, valokuva ja installaatio. Keskittymällä prosessiin, kehollisuuteen sekä havainnon ja välineen suhteeseen Kangasmaan taide ilmaantuu ilmentää olennaisia asioita taiteellisen ilmaisun ja taideteoksen kokemisen mahdollisuuksista. Kysymys hänen teoksissaan on ihmisistä sosiaalisena olentona sekä ilmiöiden havannoijana, kokijana ja toimijana.


Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 26.7.2012 kello 18-20
ja taiteilijatapaamiseen sunnuntaina 2.9.2012 kello 13


Kemin taidemuseo sijaitsee Kemin kulttuurikeskuksessa,
käyntiosoite on Marina Takalon katu 3
Avoinna: ti-to 11-17, la-su 11-15, perjantaisin vapaa pääsy

www.kemi.fi/taidemuseo