Minna Kangasmaa valittu pohjoismaisen nordiSKulptur-yhteisnäyttelyn taiteilijaksi

Minna Kangasmaa on valittu pohjoismaisen nordiSKulptur- yhteisnäyttelyn taiteilijaksi yhdessä Kim Hankyulin kanssa.

Minna Kangasmaan ja Kim Hankyulin yhteisnäyttely jatkaa Galleria Sculptorin ja Pohjoismaisen kulttuuripisteen kolmivuotista nordiSKulptur-näyttelyhanketta. Näyttely nähdään Sculptorissa syyskuussa 2020. NordiSKulptur on hanke, jonka tavoitteena on tuoda yhteen pohjoismaisia nykykuvanveiston tekijöitä. Valinta vuoden 2020 näyttelyyn toteutettiin yhteistyössä Norjan Kuvanveistäjäliiton, Norsk Billedhoggerforeningenin kanssa.

Minna Kangasmaa tutkii taiteessaan aikamme ekologista kriisiä ja suhdettamme materiaaliseen maailmaan. Hän on työstänyt vuodesta 2008 Systema naturae -teossarjaa, jossa hän tarkastelee ihmisen, yhteiskunnan ja luonnon vuorovaikutussuhteita ja niiden potentiaalia synnyttää sekä tuhoa että edistystä. Kangasmaa on syntynyt Oulussa, jossa hän myös tällä hetkellä asuu ja työskentelee. Hänen teoksiaan on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, viimeisimpänä mm. Mäntän Kuvataideviikoilla (2019), PARALLEL VIENNA -messuilla Itävallassa (2019), MUU Kaapelilla Helsingissä (2019) ja Galleria Vanhalla Raatihuoneella Turussa (2017).

Kim Hankyul työskentelee pääsääntöisesti ääni-installaation parissa ja hänen teoksissaan äänen lähteenä toimii usein puumateriaalien kineettinen tai motorisoitu liike. Asettamalla rinnakkain ääntä ja mekaanista liikevoimaa Hankyul kertoo tutkivansa taiteessaan päivittäisessä, arkisessa toiminnassa piilevää väkivallan rutiinia. Hankyul on kotoisin Etelä-Koreasta ja nykyisin hän asuu ja työskentelee Bergenissä. Hänen teoksiaan on nähty hiljattain mm. Bergenin taidehallissa (2019), Bergen Center for Electronic Artsissa (2019), Lydgallerietissa Bergenissä (2019), Doosan Art Centerissa Soulissa (2018) ja Unofficial Preview Galleryssa Soulissa (2017).

Tiedote