NordiSKulptur 2

Minna Kangasmaan ja  Kim Hankyulin yhteisnäyttely jatkaa Galleria Sculptorin ja Pohjoismaisen kulttuuripisteen kolmivuotista nordiSKulptur-näyttelyhanketta. Hanke tuo yhteen pohjoismaisia nykykuvanveiston tekijöitä.

Minna Kangasmaa tutkii taiteessaan aikamme ekologista kriisiä ja suhdettamme materiaaliseen maailmaan. Teoksillaan hän etsii vaihtoehtoisia tapoja ymmärtää maapalloa inhimillisen ja ei-inhimillisen kohtaamispaikkana. Kangasmaalta nähdään näyttelyssä moniosainen installaatio Scream of a Butterfly II, jonka keskeisenä materiaalina on silkki. Teokseen Kangasmaa on konstruoinut silkkiperhosen kuvitteellisen huudon. Huuto on kunnianosoitus silkkiperhoselle, joka on tehnyt monituhatvuotisen palvelutyön ihmiselle. 

Kim Hankyul työskentelee pääsääntöisesti ääni-installaation parissa ja äänen lähteenä hänen teoksissaan toimii usein puumateriaalien kineettinen tai motorisoitu liike. Hankyul tekee Sculptorin näyttelyyn uuden version ääni-installaatiostaan The Temple of the Golden Pavillion, joka on ollut aiemmin esillä Bergenin Taidehallissa vuonna 2019. Installaatio koostuu useista ääniveistoksista, jotka tuottavat tulen ääntä. Teos on saanut inspiraationsa Yukio Mishiman samannimisen kirjan pohjalta.


Tutustu näyttelyn taustoihin ja lue taiteilijoiden haastattelu Pohjoismaisen kulttuuripisteen sivulta. Haastattelu taiteen asiantuntija Annika Bergvik-Forsander toukokuussa 2020.

https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/toinen-nordiskulptur-nayttely-galleria-sculptorissa-syyskuussa/